середа, 1 квітня 2020 р.

Перерахунок за теплопостачання у березні 2020


Тернополяни заплатять  менше за тепло та гарячу воду у березні – їм проведуть перерахунок орієнтовно на 25% . 
Рішення про перерахунок прийняли на засіданні виконавчого комітету 1 березня. Зокрема, члени виконкому внесли зміни у своє ж рішення за грудень 2019 року і доповнили перелік місяців, за які зобов’язували провести перерахунок, і березнем 2020 р.
Доповідав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський 
– Хочу нагадати, що ми за днів 10 до того, як Кабмін вніс зміни в існуючу нормативно-правову базу, яка дала можливість коригувати тарифи на теплову енергію, прийняли своє рішення, яким доручили “Тернопільміськтеплокомуненерго” здійснювати перерахунок у зв’язку з тим, що відбулося коливання вартості енергоносія – вартість газу, електроенергії, – каже він. – Були відхилення від тих нормативних розрахунків, які були закладені під час розроблення і затвердження тарифу, з другого боку – збільшилась вартість холодної води і рівень заробітної плати. Тому для того, щоб все це було збалансовано, відкориговано, виконавчий комітет 16 грудня минулого року прийняв дане рішення. 
Протягом всього періоду було проведення перерахунків, за словами пана Стемковського, за жовтень, листопад, грудень, січень, лютий. Перерахунки коливались від 19,8% до 26,4%, більше як на четверту частину тариф був зменшений. Приміром минулого місяця – з 1746 до 1285 грн. 

Немає коментарів:

Дописати коментар