середу, 5 липня 2023 р.

Заява ТТО партії ЄС

Заява Тернопільської територіальної організації партії ЄС щодо цинічних дій посадовців, які обвинувачуються у причетності до корупційних діянь
На фоні подій, що відбуваються останніми днями в нашій області і у яких фігурують перші особи краю, вважаємо за потрібне висловити свою позицію.
Ми не робили заяв відразу щодо подій із затриманням голови Тернопільської обласної ради та двох заступників начальника Тернопільської обласної військової адміністрації, а також обшуків детективами НАБУ у владних кабінетах. Бо потрібно було дочекатися офіційної інформації щодо обгрунтованості підозри фігурантам справи.
Враховуючи резонанс справи, у будь-якій країні зі сталими демократичними традиціями питання відставки керівника, який обвинувачується у причетності до корупційних діянь, вирішується протягом кількох годин і за ініціативи самого посадовця. На жаль, у цьому випадку цього не сталося…
Водночас, найгірше те, що факти про які стало відомо, мають місце під час жорстокої і кровопролитної війни в Україні. І в цих умовах не може толеруватися жодне зло, а особливо, якщо це стосується чиновників, які займають високі посади.
Жодна з фракцій Свободи, Слуги народу, За майбутнього та Довіри, яка в ходить до провладної коаліції у Тернопільській обласній раді, не відреагувала на вказаний факт, що свідчить про те, що європейські і демократичні цінності – законність, справедливість, добропорядність залишаються у нас задекларованими лише на папері, а не підкріплені жодними рішучими діями.
Саме тому, ми наголошуємо на важливості проведення неупередженого, об’єктивного слідства та притягнення підозрюваних до відповідальності у разі доведення їх вини!
Ми вимагаємо відсторонити від займаних посад усіх фігурантів справи, аби не завдавати ще більших репутаційних втрат для нашої області та не руйнувати основні демократичні цінності, за які, власне, віддають свої життя на фронті наші захисники.
Крім того, акцентуємо на необхідності забезпечення належного управління областю із дотриманням свідомого, відповідального та принципового підходу. Бо у такий важкий і нестабільний час, у час воєнних дій у нашій країні Тернопільщина не може залишатися під керівництвом тих, хто дискредитує інституції державного управління та місцевого самоврядування

Немає коментарів:

Дописати коментар