субота, 29 червня 2019 р.

Леонід Бицюра про співпрацю з Попасною

Упродовж тижня діти й матусі ГO «Центр сприяння дітям з синдрoмoм Дауна «БебіКo»», а такoж Пoпаснянськoгo райoннoгo центру кoмплекснoї реабілітації oсіб з інвалідністю «Лелека» відпочивали й оздоровлювались у Бoянах, щo на Чернівеччині. У таборі «Краплина здoрoв`я» за розвагами й майстер–класами час злетів непомітно. І ось сьогодні засмаглі й щасливі вони повернулись до Файного. З автобуса одразу на залізничний вокзал. Зі смутком в очах прощались із новими друзями з Попасної. Запрошували до себе в гості.
Леонід Бицюра зустрів відпочивальників. На згадку про Файне подарував гостям з Попасної збірки "Казка омріяного краю" зі серії "Скарби Файного міста", яку заснував у Тернополі. 

"Ці збірки поїдуть до місто Попасної, аж за тисячу кілометрів. Сподіваюся, що вони розкажуть їм, що таке Тернопіль, Галичина та Західна Україна, - зазначає. - Табір став черговим кроком нашої співпраці з попаснянами. Сподівваюся, що наша співпраця в подальшому лише розвиватиметься".

До слова, міліарна й гуманітарна співпраця між Тернополем і Луганщиною триває вже понад три роки. Торік, у рамках Національної Ініціативи Українських Міст, започаткованої в Тернополі з ініціативи Леоніда Бицюри, до Попасної від благодійного фонду «Єднання поколінь», співзасновником якого є Леонід Олексійович, було передано майже 200 кілограм навчальної україномовної літератури, продукти харчування, 300 кг гуманітарної допомоги. 450 цьогорічних першокласників Попасної цьогоріч пішло до школи із комплектами літератури та прописами тернопільського видавництва «Підручники & Посібники». 60 індивідуальних наборів отримали дітки й з особливими потребами. Тернополяни також взяли під опіку Попаснянський районний Центр соціальної реабілітації осіб з інвалідністю «Лелека».

Немає коментарів:

Дописати коментар