пʼятниця, 28 червня 2019 р.

Дістала брехня соціологів


На початку 90-х був розгул криміналітету, "процвітав" рекет, бандити вибивали з підприємців гроші. Часто це супроводжувалося насиллям та вбивствами. Слава Богу, ці "чорні" часи в минулому. Україна пройшла гарячу фазу таких безчинств, хоча поодинокі подібні випадки, на жаль, трапляються і нині. Але зараз мова - про інший "безпрєдєл".
Настав час рекету і кілерства соціологів. Їхні "жнива" , як правило розпочинаються зі старту будь-якої виборчої кампанії. Почалось це і зараз - перед достроковими виборами парламенту.
Замість глибокого вивчення соціальної думки з метою формування правильної державної політики, в діяльності деяких соціологів часто домінує елементарна брехня, яку використовують, щоб шляхом маніпуляцій, обманути виборців. І зрозуміло, що "соціологічні кілери" працюють небезплатно. 
Для прикладу, пропоную проаналізувати таблицю, яка складена на основі цифр "досліджень"(пишу в лапках, бо не вважаю їх правдивими) групи "Рейтинг" , які оприлюднено на сайті цієї групи 16 і 21 травня цього року.


Зверніть увагу, і логічно подумайте - чи може рейтинг однієї партії Святослава Вакарчука (Голос) за тиждень(!!!) зрости по різних регіонах у 3-5 разів (!). А іншої - Анатолія Гриценка ("Громадянська позиція") - впасти у стільки ж разів (!) за умови , що нічого надзвичайного (а так воно і є) не відбулось за цей час в таборі одних і інших???
Такого просто не може бути!!! І чесні, професійні соціологи це прекрасно розуміють. 
І ще одне. Чому "Громадянська позиція", яка мала 5-6-тий результат в рейтингу партій, який був визначений цією ж соціологічною групою 16 травня, - не включена для оцінки ряду важливих позицій через тиждень? Разом з тим - включені партії зі значно меншим рейтингом. І зразу ж після цього група "Рейтинг" показує нібито провал рейтингу "Громадянської позиції" у 3-5 разів. І це всього за тиждень!!!
А от інші серйозні соціологічні служби ( "Фонд демократичних ініціатив", Центри Разумкова та "Соціальний моніторинг" так не вважають, і провалу такого не бачать. Чому??? Може, "Рейтинг" банально помилився? Та ні. Такі речі в житті просто так не відбуваються. В українській політиці це робиться за гроші, і я переконаний - за великі гроші, бо ставки на виборах дуже великі. За ці гроші намагаються розкрутити і "завести" в парламент нові проекти, нові політсили. Але політсилами вони ще не стали. За тиждень політсила не формується. Для знань, досвіду , нової якості і міцної оргструктури потрібен час. Лише від такого сплаву можна чекати доброго результату. По-іншому - це чергові маніпуляції, чергова чиясь вигода і можливо - чергове розчарування. 
Закликаю задуматись над цим. Прошу шукати нову і кращу якість, а не просто лише щось нібито нове. 
Так, старі політики забрехались. Вони жили виключно власними інтересами, жили обманом і непомірними крадіжками. Так, це було. Але невже всі такими були??? І чи все нове- це краще? Згадаймо, що ця Верховна Рада, яка дожилась до нульової довіри, на 70% складалась з нових людей. І що??? Мораль і кваліфікація цих нових людей були вкрай низькими.
В Європі , в професійному плані, депутатів готують. На це іде час. Депутат, як лікар і вчитель має бути підготовленим, і що дуже важливо - у нього має бути щось добре за душею. От, лише тоді - і стане краще...


P.S. Звертаюсь до виборців. Не вірте сліпо деяким фальшивим рейтингам. Просто голосуйте за тих, кому довіряєте.


Немає коментарів:

Дописати коментар