субота, 26 вересня 2020 р.

Василь Мартюк - людина "Голосу"

Василь Мартюк - громадський діяч, директор Благодійного фонду «Контінентал», засновник ФГ «Фама», ГО «ТАДС», учасник АТО 2014-2015 років

Як спеціаліст в аграрній сфері реалізував чимало проектів, спрямованих на економічний розвиток сільських територій. Зокрема, Василь провів більше 50 локальних семінарів з питань створення та розвитку кооперативів, ініціював створення Кооперативного об’єднання СОК «Файні Ґазди» (станом на сьогодні об’єднує уже більше 30 ягідних, пасічних, молочних кооперативів) та заснував ГО «Тернопільська Аграрна Дорадча Служба», яка підтримує тих, хто робить перші кроки в кооперативному русі. Таким чином жителі сіл мають можливість заробляти на місцях, не виїжджаючи закордон.
Крім того, Василь є постійним учасником навчань, тренінгів та семінарів щодо місцевого самоврядування (програма «Відкритий світ», США; «Школа молодого політика»; «Місцеве самоврядування. Крок до ефективності»). Даний досвід дуже важливий для вирішення непростих задач, які сьогодні постають перед органами місцевого самоврядування. У 23 роки став наймолодшим міським головою України, очоливши Зборівську міську раду. В часі війни Василь Мартюк брав участь у бойових діях на сході України. Є діючим членом «НСОУ Пласт».

1 коментар: