понеділок, 17 квітня 2023 р.

Верховний Суд відновить експериментальну школу мистецтв?

П’ять років судів... Численні позови, відзиви, заяви, звернення, поясненя, докази, судові засідання, ухвали та рішення. Зради, підступи. Несправедливі суди Тернопільський і Львівський. Але й віра… Віра в себе, в людей, в перемогу, в кохану Україну.
І верховенство права таки восторжествувало!
Високий Суд постановив, що Тернопільська обласна рада не мала ані підстав, ані права знищити унікальний заклад. І діяла НЕЗАКОННО: «не на підставі та не у спосіб, визначений законами України».
П’ять років тому попередня влада, всупереч законам, ігноруючи права нас, громадян, незважаючи на численні протести, своїм рішенням знищила обласну школу мистецтв – особливу, творчу, єдину в Україні. УКРАЇНСЬКУ НАЦІОНАЛЬНУ ШКОЛУ!
Розтоптала тих, хто жив цією школою.
Але найстрашніше – зламала долі дітей… Вирвали з рідного гніздечка. Розкидали їх по різних школах. Забрала можливість опановувати обрану справу, посидіти за одною партою із другом, якого зустрів саме тут, закінчити улюблену школу Не зможуть і ще учні, і наші вже випускники доторкнутися до знайомих стін, обійняти своїх учителів... Як бути батькам, коли дитина питає: «Мамо, а ти ще борешся за мою школу?»
Невже той шматок землі вартує таких жертв?
Сьогодні у депутатів є можливість відродити НАШУ школу, відродити духовний, національний, творчий зміст освіти й культури Тернопілля. Дати можливість дітям з усіх громад Тернопільської області разом із рідною мовою й літературою, історією, математикою, іноземними мовами, українознавством, християнською етикою опановувати танці, музику, спів, ази образотворчого й театрального мистецтв.
Або піти з ганьбою, як і їхні захланні попередники-руйнівники…
Вдруге Верховний Суд у Києві підтвердив свою постанову:
"Скасувати рішення восьмої сесії шостого скликання Тернопільської обласної ради від 28 березня 2018 року №930 "Про реорганізацію шляхом злиття Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети та Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21 Тернопільської міської ради Тернопільської області у спеціалізовану комплексну школу мистецтв імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради".
Рішення остаточне й оскарженню не підлягає.. Тепер маємо змусити владу повернути нам школу. Виконати свій обов’язок перед своїми громадянами. Судами. Позицією.
П’ять років роздумів. Що будуємо? Знищена культура, добивається освіта, «прихватизована» економіка, розпродані землі, «додерибанюють» ліси, річки й озера. На що чекаємо? Згвалтування, розбої, яка різниця, яка мова, яка віра – ось наслідки закритих шкіл. А далі що? – й чия Україна?!!
Або раби, або господарі на СВОЇЙ ЗЕМЛІ!
Також Високий Суд ухвалив: «Рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 29 серпня 2018 року та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 09 квітня 2019 року скасувати».
Щира дяка усім, хто підтримував і допомагав, хто був учасником у позові проти обласної ради. Та особлива вдячність людині, яка зажди була поруч і зрештою привела нас до перемоги - нашому адвокатові ЯРОСЛАВУ СТЕПАНОВИЧУ КМЕТИКОВІ!
Сьогодні війна. Ворог намагається знищити все українське: мову, культуру і націю. Там надійно тримають оборону наші воїни.
Але якщо ми не зупинимо це нищення в середині країни, в середині нас, не зупинимо руйнацію освіти, культури, духовності, законності - за що воюють наші захисники, за що гинуть?..
Ми, дорослі, маємо тут і тепер відродити віру дітей у справедливість, дати їм впевненість у завтрашньому дні, у тому що вони господарі на своїй землі, що в них є майбутнє у рідній країні.
Маємо відстояти відновлення Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети!
ВІРЮ!!!
ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ШКОЛІ МИСТЕЦТВ БУТИ!!!
ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОСКРЕСНЕ Й УКРАЇНА!

Немає коментарів:

Дописати коментар