понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Більше 30 випадків порушень передвиборної агітації

 

ОПОРА у вересні та у перші дні жовтня заявляла в поліцію через ймовірні порушення ведення передвиборної агітації. Загалом, у заявах ОПОРИ було описано 33 випадки. Вони стосувалися агітаційних матеріалів організацій політичних партій ВО «Свобода», «Європейська солідарність», «Порядок. Відповідальність. Справедливість», «УДАР», «Слуга народу», «Голос», «Сила людей», «Громадянський рух «Хвиля», «За майбутнє», «Довіра», «Наш край» та Української Галицької партії, а також кандидатів у депутати чи кандидатів на посаду міського голови від цих політичних сил.

3 жовтня спостерігач ОПОРИ виявив банер із зображенням кандидата на посаду голови Бучацької громади Романа Довбенка та написом «ЗаДовбали старі брехуни своїми лозунгами» без вихідних даних, які передбачені частиною 2 статті 53 Виборчого кодексу України. Крім цього банер був розміщений на будівлі, де знаходиться приміщення автостанції,  що суперечить частині 17 статті 57 Виборчого кодексу. Тому спостерігач ОПОРИ зателефонував на лінію 102 та викликав поліцію. 

2 жовтня спостерігач ОПОРИ разом із працівником поліції у місті Тернополі зафіксували факти розміщення друкованих агітаційних матеріалів на зупинках громадського транспорту, що порушує частину 17 статті 57 Виборчого кодексу України та передбачає відповідальність за статтею 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також вони спільно виявили білборди та сітілайти із політичною рекламою без вихідних даних, що суперечить частині 13 статті 57 Виборчого кодексу та передбачає відповідальність за статтею 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно спостерігач ОПОРИ подав заяву до правоохоронних органів про ймовірні порушення виборчого законодавство щодо ведення передвиборної агітації організацій партій ВО «Свобода», «Європейська солідарність», «Порядок. Відповідальність. Справедливість», «УДАР», «Слуга народу», «Голос», «Сила людей», «Громадянський рух «Хвиля» та «За майбутнє», а також кандидатів у депутати Михайла Тимошика, Ігоря Вонса, Павла Бича, Ліни Прокопів, Ігоря Генсерука,  Андрія Шкули, Галини Безкоровайної (Галини Безкоровайної-Хари), Ірени Куценко та кандидатів на посаду міського голови Тернополя Віктора Овчарука, Івана Сороколіта і Віктора Гевка.

Детальніше на офіційному сайті ОПОРИ: https://www.oporaua.org/news/vybory/mistsevi-vybory/mistsevi_2020/21173-ternopilshchina-opora-zafiksuvala-bilshe-30-vipadkiv-porushen-u-vedenni-peredvibornoyi-agitatsiyi


Немає коментарів:

Дописати коментар