четвер, 1 жовтня 2020 р.

Серед членів ТВК немає одностайності...

 Суб’єктом внесення застави для участі в місцевих виборах Тернопільської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка виступила Радикальна партія Олега Ляшка. У низці територіальних виборчих комісій Тернопільщини цей факт став причиною для суперечок під час прийняття рішення про реєстрацію кандидатів від цієї політичної сили. Про деталі дізнавалася ОПОРА.

29 вересня Тернопільська обласна територіальна виборча комісія прийняла рішення про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Тернопільської обласної ради включених до єдиного та територіальних списків Тернопільської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Підставою для відмови стало те, що у поданих документах суб’єктом внесення грошової застави була вказана політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка». У постанові обласної ТВК зазначено, що таке рішення про відмову було прийняте, спираючись на статтю 225 Виборчого кодексу України та пункт 3 Постанови ЦВК від 21 серпня 2020 року № 193 «Про Порядок внесення, повернення та перерахування грошової застави на місцевих виборах».

За інформацією від спостерігача ОПОРИ, питання про реєстрацію кандидатів від Радикальної партії Олега Ляшка було включене до порядку денного та обговорювалося на засіданні Тернопільської обласної ТВК також днем раніше, 28 вересня. Тоді за реєстрацію проголосували п’ятеро членів ТВК, семеро членів проголосували проти і троє утрималися. Таким чином рішення не було прийняте. 

Детальніше на сайті ОПОРИ:  https://www.oporaua.org/news/vybory/mistsevi-vybory/mistsevi_2020/21094-ternopilshchina-sered-chleniv-tvk-nemaie-odnostainosti-shchodo-reiestratsiyi-kandidativ-vid-radikalnoyi-partiyi 


Немає коментарів:

Дописати коментар