четвер, 1 жовтня 2020 р.

Криськів знову накосячив

Тернопільська обласна організація політичної партії «Сила і Честь» звернулася до окружного адміністративного суду, щоб оскаржити рішення Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії щодо відмови у поверненні грошової застави. Заступник голови обласної ТВК повідомив ОПОРІ, що комісія діяла відповідно до норм закону. Судове засідання у цій справі відбулося першого жовтня. Суд відмовив позивачеві.

Голова обласного осередку партії «Сила і Честь» Петро Криськів розповів ОПОРІ, що суть позову полягала у визнанні дій обласної ТВК протиправними: «Вони перевершили свої повноваження, прийнявши рішення про неповернення нам коштів застави. Організації, яка не подала виборчих списків і не стала суб’єктом виборчого процесу, автоматично повертаються кошти на рахунок».

В свою чергу заступник голови Тернопільської обласної ТВК Юрій Моргун у коментарі для ОПОРИ розповів: «Щодо повернення грошової застави є прийнята Постанова № 193 від 21 серпня цього року Центральною виборчою комісією, яка на підставі норм Виборчого кодексу чітко розписала умови, на яких подається застава і на яких вона повертається. Ми маємо право повернути заставу суб'єкту, тобто організації політичної партії, згідно пункту 7 цієї постанови, тільки за умови, що ми їм відмовили на певних підставах в реєстрації.  Дана ситуація з партією «Сила і Честь» має одну колізію, що вони не спромоглися подати документи. Особа, яка за 12 хвилин до півночі 24 вересня принесла документи, не мала з собою довіреності. Ми не мали змоги навіть той не повний комплект документів, який нам був продемонстрований, прийняти за відсутності цього документу. Сам голова обласного осередку Петро Криськів прийшов о пів на першу, коли ми вже не могли щодо прийому документів вести жодних розмов».

Детальніше на сайті ОПОРИ: https://www.oporaua.org/news/vybory/mistsevi-vybory/mistsevi_2020/21110-ternopilshchina-partiia-sila-i-chest-cherez-sudovii-pozov-namagalasia-povernuti-groshovu-zastavu

Немає коментарів:

Дописати коментар